Your Cart

KELVIN SKI HELMET - with ASTM Certified Safety
Black / L 22-24 inches
$49.00
KELVIN SKI HELMET - with ASTM Certified Safety
Black / L 22-24 inches
$49.00

You may also like

REPLACEMENT LENS BASIC - For Goggles Pro Series - 20+ Different Lens - 100% UV400 Protection
$59.99 USD
$24.99 USD
Add
REPLACEMENT LENS BASIC - For Goggles Pro Series - 20+ Different Lens - 100% UV400 Protection
$59.99 USD
$24.99 USD
Add
REPLACEMENT LENS BASIC - For Goggles Pro Series - 20+ Different Lens - 100% UV400 Protection
$59.99 USD
$24.99 USD
Add
REPLACEMENT LENS BASIC - For Goggles Pro Series - 20+ Different Lens - 100% UV400 Protection
$59.99 USD
$24.99 USD
Add
REPLACEMENT LENS BASIC - For Goggles Pro Series - 20+ Different Lens - 100% UV400 Protection
$59.99 USD
$24.99 USD
Add
Subtotal $424.99 USD

Чи безпечно використовувати зубну пасту із вугіллям?

Засоби з вугіллям набули значної популярності як модний та нібито ефективний засіб для догляду за порожниною рота. Їх виробники стверджують, що це достойна альтернатива звичайним пастам, тільки більш натуральна. Вона відбілює зуби, видаляє наліт та усуває неприємний запах.

З іншого боку, безпека та ефективність цього засобу викликає дискусії та сумніви щодо ризиків та користі для здоров’я. У цій статті ми заглибимося в тему вугільної зубної пасти, досліджуючи її переваги та недоліки. А головне, визначимось, чи безпечно використовувати зубну пасту із вугіллям.

Що таке вугільна зубна паста?

Це суміш пастоподібної консистенції, який містить подрібнене активоване вугілля — природний мінерал, який створюється з органічних матеріалів шляхом карбонізації. Карбонізація означає насичення вуглецем (карбоном) та зменшення вмісту водню й кисню. За рахунок нього продукт має чорний колір.

В активованого вугілля пориста структура. Саме тому воно діє як абразив та добре видаляє наліт та залишки їжі з поверхні зубів. А ще воно відоме своїми адсорбуючими властивостями: притягує та зв’язує речовини на своїй поверхні, іншими словами — поглинає токсини та забруднення.

Переваги та недоліки вугільної зубної пасти

Переваги

Людство здавна використовує абразивні речовини для чищення ротової порожнини. Вугілля — одна за найпопулярніших, бо дійсно добре справляється із такими завданнями:

  1. Видалення нальоту. Деякі дослідження та відгуки користувачів показують — зубна паста з активованим вугіллям може допомогти позбутись його. А це найголовніше у догляді за ротовою порожниною, адже наліт являє собою скупчення бактерій, які сприяють розвитку карієсу та захворюванням ясен.
  2. Відбілювання зубів. Важлива перевага чорної пасти — її здатність відбілювати емаль. Вуглецеві сполуки видаляють плями та пігментацію, забезпечуючи сяючу посмішку. Однак важливо зазначити, що його відбілюючий ефект обмежений поверхневими плямами. Воно не здатне впливати на глибокі зміни кольору, наприклад, від багаторічного паління тютюнових сигарет.
  3. Зменшення неприємного запаху з рота. Адсорбуючі властивості вугілля допомагають поглинати неприємні запахи з ротової порожнини. Результат — свіже дихання.

Після використання такої пасти дійсно є приємне відчуття чистоти та свіжості. Все-таки відбілюючий та абсорбуючий ефекти в неї дуже дієві. Але не все так просто: є і зворотна сторона медалі.

Недоліки та проблеми

Деревовугільна сировина — відносно доступна та натуральна. Попри це засоби на її основі мають також мінуси:

  1. Абразивні властивості. Хоч вони й допомагають видаляти зайве, вони ж і шкодять емалі, залишаючи мікроподряпини та стираючи поверхню. З часом це призводить до підвищення чутливості та підвищеної вразливості до карієсу.
  2. Відсутність або низький вміст фтору. Цей мінерал необхідний для запобігання появі карієсу та зміцнення емалі. Звичайна паста, рекомендована стоматологами, містить фтор для додаткового захисту.
  3. Недоведена безпечність для здоров’я. Незважаючи на популярність, дослідження довгострокової безпеки вугільної зубної суміші обмежені та неґрунтовні. Американська стоматологічна асоціація (​​American Dental Association), наприклад, не схвалила продукт. А більшість професійних стоматологів висловлюють занепокоєння щодо його впливу на емаль. Та й взагалі не радять використовувати будь-які абразиви.
  4. Естетична проблема. Чорний колір може залишити плями на одязі, раковинах та меблях. Один необережний рух —й доведеться позбавлятись темних плям.

Звісно, естетична складова — питання індивідуальне. А от негативний вплив на зуби у довгостроковій перспективі дійсно непокоїть.

Чи варто використовувати вугільні зубні пасти?

Отже, безпека цього засобу залишається спірною темою серед стоматологів. Прихильники стверджують: при відповідальному та поміркованому використанні він може бути ефективним та безпечним для більшості людей. Противники наголошують на негативному довгостроковому ефекті та надто маленькому вмісту фтористих сполук. Обидві позиції заслуговують на увагу, тож ми об’єднали їх у список порад.

Поради щодо використання

  1. Якщо іноді хочеться додати щось цікаве до рутинного догляду, можна спробувати цей засіб.
  2. Але перед використанням обов’язково проконсультуйтеся зі стоматологом, особливо, якщо ви маєте чутливі зуби та ясна.
  3. Не використовуйте продукт часто, дотримуйтесь рекомендацій лікаря.
  4. Вибираючи, зважайте на наявність фтору у складі — він потрібен для боротьбі із карієсом.

Висновки та сучасна альтернатива

Цей засіб привернув значну увагу як натуральне рішення для відбілювання зубів і гігієни порожнини рота. Хоча він має певні переваги, безпека все ж залишається невизначеною через її абразивну природу та відсутність фтору. Стоматологи рекомендують звернутись за консультацією, перш ніж придбати такий продукт.

Натомість є простіше та сучасніше рішення. І це електрична зубна щітка. За рахунок сучасних технологій, девайс видаляє наліт та бактерії ефективніше за вугілля. А ще — відбілює зуби та масажує ясна. При цьому електрощітка не дряпає емаль та не шкодить здоров’ю. І ніяких темних плям, звісно.

Який би засіб ви не вибрали для себе, пам’ятайте: догляд має бути регулярним та дбайливим. А будь-які продукти та девайси варто ретельно вивчити перед використанням. Таке ставлення до зубів допоможе зберегти здорову та сяючу посмішку надовго.

Безкоштовна доставка
Захищений платіж
Гарантія 2 роки
Повернення протягом 30 днів