Переваги використання електричної зубної щітки

Чи користуєтеся ви електрощіткою? Якщо ні, то у цій статті вас чекає багато цікавого! Команда Oclean знає все про сучасний підхід до чищення зубів, тож ми хочемо поділитися з вами цим досвідом. Сьогодні розглянемо переваги використання електричної зубної щітки у порівнянні зі звичайною. 

1. Електрощітка робить зуби, ясна та язик чистішими та здоровішими

Нас з дитинства вчили ретельно чистити зуби. Але правда в тому, що очищувати треба не лише емаль, а також ясна, під’ясенні кишені та язик. Тільки комплексний догляд забезпечує здоров’я ротової порожнини. Ручна модель просто нездатна на такий результат.

Чому електрична щітка ефективніша

Наступний момент: попри всі наші зусилля, із ручною щіткою ми доглядаємо не так ефективно, як хотілося б. Це пов’язано з тим, що її щетинки не можуть охопити весь наліт та зубний камінь, що накопичився у проміжках. На відміну від ручної, електрощітка працює ефективніше й ось чому:

  • Її щетинки можуть проникати далі завдяки пульсації та звуковій чи ультразвуковій технологіям.
  • Вона забезпечує рівномірний тиск. Він дуже важливий — занадто багато людей, які чистять зуби вручну, добре чистять одну сторону рота, але не можуть підтримувати таку ж чистоту на іншій (правші часто ретельніше чистять ліву сторону та навпаки). Розумний девайс завжди підкаже, коли ви тиснете надто сильно.
  • Через високу інтенсивність вібрації вона спінює пасту у таку дрібну піну, яка проникає у найвужчі проміжки. Звичайним щіткам це не під силу.

Але справа не лише у механічному впливі, а й у часі. Ось тут і з’являється наша друга перевага...

2. Електронна зубна щітка дозволяє чистити зуби довше та ретельніше

Всі ми знаємо про стандартні 2 хвилини чищення. Але на практиці… Навряд хтось заміряє час на годиннику, правда?

З електронними моделями такої проблеми не виникає. Більшість із них оснащені таймером. Він налаштований на однаковий час для кожної зони, що забезпечує кращу, тривалішу чистку та приємне відчуття чистоти. Причому, якщо ви пропустили якусь зону чи вичистили її недостатньо, девайс про це повідомить. Він відстежує ваші рухи за допомогою вбудованого гіроскопа, принаймні, моделі  Oclean точно це роблять, тож ви завжди будете впевнені, що зробили все правильно.

Час особливо важливий для дітей, які тільки вчаться правильно доглядати за зубами. Будемо відверті, іноді малюками не вистачає терпіння, щоб зробити це правильно. Часто вони чистять, але не вичищають всю їжу, що накопичується у міжзубних проміжках. Особливо схильні до цього діти з брекетами. У такому випадку дитяча електрична зубна щітка — хороше рішення, оскільки ви можете розраховувати на те, що вона очистить всі ті важкодоступні місця, які діти пропускають при ручному чищенні.

3. Електрощітка щітка дбає про ясна

Це чудовий інструмент у боротьбі із запаленням м’яких тканин та гінгівітом. Яким чином вона працює? По-перше, їй доступні ті важкодоступні місця, які пропускає мануальна щітка, навіть під’ясенні кишені. Ви не просто чистите довше і краще, а й чистите розумніше.

По-друге, пристрій не дає тиснути надто сильно. По-третє, в нього дуже делікатні щетинки. Виготовлені з сучасних матеріалів, вони гіпоалергенні та повністю безпечні для здоров’я. І четверте — у багатьох моделях передбачено спеціальний режим масажу. Масаж покращує кровообіг у яснах, відповідно, вони отримують більше корисних речовин, як і емаль та корені. Завдяки цьому поступово знижується чутливість.

4. Знижує навантаження на руки

Як би ми не старалися, ручна чистка часто може бути надто важкою не лише для наших ясен, а й для нас самих. Із одного боку, хочеться почистити все ретельно, з іншого — може втомлюватися рука. Особливо, коли ми говоримо про літніх людей, які часто мають захворювання на зразок артриту та артрозу. У таких випадках навіть звичайні процедури можуть викликати болісні відчуття. Електрощітка якраз допомагає їх мінімізувати.

Вона не тільки скорочує час чищення, але й позбавляє вас необхідності вгадувати, як чистити зуби. Особливо, якщо у вас сучасна розумна електрощітка на кшталт Oclean X Pro Elite або X Pro Digital. Дослухайтеся порад — та знижуйте навантаження.

5. Допомагає позбутися нальоту, пігментації та неприємного запаху з рота

Спосіб життя та загальний стан здоров’я з часом відображаються на зубах. Тому курцям, фанатам кави та людям, які мають хронічні захворювання чи дефіцити мінералів, варто приділяти особливу увагу догляду.

Так, неприємний запах сигналізує про запалення ясен та наявність зубного нальоту. Електрична зубна щітка може допомогти позбутися проблеми, усунувши залишки їжі та наліт у цих зонах. А якщо після чищення ще й використовувати іригатор, позитивний результат ви отримаєте набагато швидше.

Те ж саме стосується пігментації від напоїв та сигарет. Регулярний та якісний догляд якщо не позбавить, то значно знизить результати шкідливих звичок. Звісно, при цьому треба розуміти, що він не скасовує необхідності слідкувати за своїм здоров’ям, вчасно робити чекап організму та відвідувати лікарів. Пам’ятаємо: комплексний підхід до свого здоров’я — наше все.

Підсумки

Електрощітка однозначно перемагає звичайну по всім параметрам. Ви можете заперечити: мовляв, вона дорожча. Але позитивний ефект від неї треба порівнювати не з ручними моделями, а з професійною чисткою у стоматолога, яку треба робити регулярно. З огляду на це, купити електрощітку набагато вигідніше, ніж звичайну. І в результаті ви отримуєте цілий ряд переваг:

  1. Відмінно очищену емаль та міжзубні проміжки.
  2. Здорові ясна та нормальну чутливість.
  3. Відчуття чистоти та свіжості, як після професійної чистки.
  4. Зекономлений час та зусилля.
  5. Здорову та сяючу посмішку.

Сподіваємось, що наш досвід буде корисним для вас, а догляд за зубами принесе тільки позитивні результати. Щоб дізнаватись більше цікавих моментів, слідкуйте за нашими новинами.

Безкоштовна доставка
Захищений платіж
Гарантія 2 роки
Повернення протягом 30 днів