Your Cart

KELVIN SKI HELMET - with ASTM Certified Safety
Black / L 22-24 inches
$49.00
KELVIN SKI HELMET - with ASTM Certified Safety
Black / L 22-24 inches
$49.00

You may also like

REPLACEMENT LENS BASIC - For Goggles Pro Series - 20+ Different Lens - 100% UV400 Protection
$59.99 USD
$24.99 USD
Add
REPLACEMENT LENS BASIC - For Goggles Pro Series - 20+ Different Lens - 100% UV400 Protection
$59.99 USD
$24.99 USD
Add
REPLACEMENT LENS BASIC - For Goggles Pro Series - 20+ Different Lens - 100% UV400 Protection
$59.99 USD
$24.99 USD
Add
REPLACEMENT LENS BASIC - For Goggles Pro Series - 20+ Different Lens - 100% UV400 Protection
$59.99 USD
$24.99 USD
Add
REPLACEMENT LENS BASIC - For Goggles Pro Series - 20+ Different Lens - 100% UV400 Protection
$59.99 USD
$24.99 USD
Add
Subtotal $424.99 USD

Щітки для брекетів: як вибрати, рекомендації, топ щіток

Якщо ви носите чи плануєте встановити брекет-систему, протези або імпланти, догляд за ротовою порожниною має стати ретельнішим. Чистка зубів з брекетами потребує більше зусиль та уваги. Проте, здорова посмішка того варта. До того ж, сучасні електрощітки значно полегшують цей процес. Розбираємось, як працюють такі девайси, а головне — як знайти найзручніший для себе.

Зміст

  1. Чи можна використовувати електричну зубну щітку?
  2. Електрична, звукова та ультразвукова щітка: в чому різниця
  3. Яким вимогам має відповідати електрична щітка для брекетів?
  4. Як вибрати хорошу щітку
  5. Чи можна чистити брекети та зуби ультразвуковою щіткою?
  6. Правильне чищення брекетів: що для цього потрібно?
  7. Для брекетів і не тільки: топ-3 сучасних щіток Oclean

Чи можна використовувати електричну зубну щітку?

Зубний наліт та камінь, карієс, запалення ясен — ці та інші розповсюджені проблеми можна вирішити регулярним та правильним доглядом. Чищення є основною складовою цього догляду, тож йому варто приділити особливу увагу.

Справа в тому, що сучасний підхід до гігієни передбачає не лише поверхневе очищення зубів, яке забезпечує традиційна ручна щітка. Стоматологи наполягають на тому, що міжзубні проміжки, під’ясенні кишені та навіть язик так само потребують ретельного догляду кожного дня. Звичайна щітка не здатна із цим впоратись, але електрична демонструє неабияку ефективність. Особливо корисною буде електрощітка при брекетах, адже очистити брекет-систему звичайним способом дуже непросто.

Принцип роботи у даному випадку дуже простий: вбудований електродвигун створює вібрації, які передаються на щетинки. Інтенсивність цих рухів значно вища, ніж при ручному чищенні, тому електрощітка краще усуває як залишки їжі, так і стійкий зубний наліт. Навіть пігментація від кави, чаю або сигарет зменшується за регулярного використання. До того ж, інтенсивність коливань налаштовується індивідуально.

Саме тому електрощітку не просто можна, а необхідно використовувати для якісного догляду за зубами. Варто лише приділити увагу деяким параметрам при виборі девайсу.

Електрична, звукова та ультразвукова щітка: в чому різниця

Існують стандартні, звукові та ультразвукові моделі. Всі вони електричні, але відрізняються механізмом роботи, а саме — в них по-різному рухаються щетинки та різна швидкість коливань.

Електрощітка

Стандартні моделі здійснюють лише механічний вплив, про який йшла мова у попередньому розділі. Вони можуть здійснювати обертальні, підмітальні рухи або вібрувати у різних напрямках.

Звукова технологія

Звукові версії також вібрують. Але крім двигуна, вони мають генератор звукових хвиль, що створює коливання на частоті до 260 Гц. Це біля 18 000 – 40 000 мікрорухів за хвилину. Завдяки цим коливанням, з води та зубної пасти утворюється дрібнодисперсна піна, яка з легкістю пом’якшує зубний наліт. За рахунок механічного та звукового впливу очищення стає більш ефективним.

Ультразвук

Ультразвукові девайси очищують ще краще — механічним шляхом та ультразвуком. Генератор високочастотних ультразвукових хвиль знаходиться у корпусі та створює коливання на частоті  від 20 000 Гц. Така частота є безпечною та корисною для ясен і зубів, а метод ультразвукового впливу науково доведений, тож широко застосовується у медицині. Ультразвуковий генератор здійснює до 100 млн. коливань на хвилину.

Поки вібруючі щетинки очищують емаль, ультразвукові хвилі видаляють не лише видимі забруднення, а й невидимі оку бактерії та мікроби. При цьому ультразвукові коливання впливають не тільки на зуби, вони проникають у міжзубні проміжки, працюють вздовж лінії ясен, на поверхні щік та язика. Так само ефективно чистити брекети електричною зубною щіткою: адже звичайним щетинкам складно дістатись у вузькі щілинки між дугами, кільцями, лігатурами та резинками брекет-системи.

Яким вимогам має відповідати електрична щітка для брекетів?

Для того, щоб чистити брекети електричною зубною щіткою легко та ефективно, важливі як технічні характеристики, так і ергономіка девайсу. Тому при виборі щітки необхідно враховувати низку особливостей.

Як вибрати хорошу щітку

Якщо ви носите брекети електрична зубна щітка має відповідати умовам догляду за ними. Перш за все, варто проконсультуватись зі стоматологом щодо гігієнічних процедур. Основні вимоги, які висуваються до щітки у цьому випадку, прості:

  • Спеціальні насадки — щетинки мають розміщуватись V-подібними групами? а також бути м’якими або середньої жорсткості.
  • Компактний розмір голівки насадок — не більший за ширину 3-х зубів. В іншому випадку вам не вдасться ефективно очистити важкодоступні ділянки.
  • Високоякісні щетинки. Найбільш прогресивними вважаються ті, що розроблені провідним виробником DuPont. Завдяки запатентованим матеріалам та технологіям обробки, вони ультратонкі, надзвичайно міцні та ідеально гладенькі. А ще — схвалені асоціацією FDA, це означає найвищий стандарт якості та цілковиту безпеку для здоров’я. Саме щетинки DuPont використовуються у лінійці зубних щіток Oclean, що є лідерами у догляді за ротовою порожниною.
  • Делікатний режим роботи. Якщо для чищення зубів чи відбілювання вам може знадобитись турборежим з високою потужністю, то брекети краще чистити у лагідному форматі.

Чи можна чистити брекети та зуби ультразвуковою щіткою?

Ультразвукові зубні щітки ідеально підходять для брекетів, адже не завжди вдається очистити простір між елементами механічним способом. А ультразвук легко видаляє залишки їжі та бактерії, що потрапили під дуги, кільця та гумки. Більше того, клінічні дослідження показують: ультразвуком можна видалити більше нальоту, ніж традиційним ручним чищенням чи звуковим. 

При цьому ультразвукові девайси делікатніше працюють із яснами. Вони очищають їх, але не подразнюють, не викликають запалень. В результаті покращується кровообіг, ясна стають міцнішими, а чутливість знижується. Все це допомагає уникнути пародонтозу, гінгівіту та інших захворювань. А в цілому — робить вашу усмішку здоровою та дійсно сяючою.

Правильне чищення брекетів: що для цього потрібно?

Із правильно підібраною щіткою добре очистити брекети та ротову порожнину, нескладно. Кілька простих кроків — і ви насолоджуєтесь відчуттям свіжості:

  1. Полоскання. Воно допомагає видалити великі залишки їжі та пом’якшує наявні забруднення. Це важливий підготовчий крок, що полегшує подальшу роботу.
  2. Увімкніть девайс та виберіть необхідний режим. Щоб чистити брекети електричною зубною щіткою рекомендується невисока інтенсивність для делікатного впливу.
  3. Розташуйте насадку між лінією ясен та металевою дугою під кутом 45 градусів до зубів.
  4. Пропрацюйте кожну зону ротової порожнини, приділяючи увагу і зубам, і елементам системи. Щоб не пропускати жодну ділянку, зручно робити це із з розумним девайсом на зразок Oclean X Pro Elite. За рахунок вбудованого гіроскопа він аналізує рухи руки та показує, якій зоні ви приділили недостатньо уваги.
  5. Після завершення основного чищення ви можете використати іригатор для більш ретельного догляду. За допомогою струменя води з повітрям він додатково вичищає важкодоступні місця та масажує ясна.
  6. Завершіть процедуру другим полосканням — звичайною водою або з додаванням ополіскувача.

Для брекетів і не тільки: топ-3 сучасних щіток Oclean

Звісно, вибір щітки та насадок індивідуальний. Він залежить від чутливості, загального стану зубів, рекомендацій вашого стоматолога, типу брекетів або протезів. Та завдяки сучасним технологіям, є девайси, яким під силу все. Розумні, компактні та оснащені щетинками DuPont, вони подбають про ваші зуби та брекет-системи.

X Pro Elite

Топова щітка, яка створює 32 000 обертів за хвилину, має 32 режими роботи. Сенсорний OLED-екран відображає поточний режим, час та навіть погоду, а інтелектуальні алгоритми підкажуть зону, де ви попрацювали недостатньо. До того ж, девайс захищений від води за стандартом IPX7 і здатний працювати на одному заряді до 35 днів.

Air 2T Electric Toothbrush

Компактна і розумна, Air 2T просто ідеально підійде для повсякденного догляду. Вона відрізняється тихою роботою, забезпечує 40 000 обертів на хвилину та працює без підзарядки до 30 днів. Зручний дизайн та вага 95 г роблять її надзвичайно зручною для подорожей.

Endurance Electric Toothbrush

Класична модель, що поєднала чудовий набір функцій та демократичну вартість. Висока потужність вібрацій, 1 місяць автономної роботи та захист від вологи роблять її надзвичайно комфортною.

Безкоштовна доставка
Захищений платіж
Гарантія 2 роки
Повернення протягом 30 днів