Тихіша за шепіт. Електрощітка Oclean Air 2T

Компактна, легенька та вишукана. Електрична зубна щітка Oclean Air 2T Electric Toothbrush недарма користується попитом. Ця серія позиціонується як надтиха, до того ж досить доступна. На момент огляду вартість стартує від 1999 грн., причому, в неї входить повний набір аксесуарів.

Звичайно, у таких випадках виробнику доводиться на чомусь економити. Це далеко не мінус, адже не завжди потрібні суперпродвинуті гаджети, іноді хочеться чогось простого та зрозумілого. В історії з даною моделлю економія цілком виправдана. Але про все по порядку.

Зміст

1. Коплектація

2. Зовнішній вигляд

3. Для кого цей девайс?

4. Як працює звукова електрична щітка

5. Чому Oclean Air 2T — найтихіша електрощітка?

6. Докладно про режими

7. Фішки серії

  • Комфортні щетинки
  • Таймер

8. Процес використання

9. Догляд за щіткою

10. Автономність та зарядка

11. Переваги та недоліки.

Комплектація

Продукцію бренду завжди приємно розпаковувати. 2Т теж не стала виключенням. Довгаста біла коробка з якісного картону виглядає не гірше, ніж у топових смартфонів. Всередині — захисний пластиковий блістер, щоб нічого не пошкодилось в процесі доставки.

В комплект входять електрощітка, одна змінна насадка, магнітна зарядна база з кабелем USB Type-A, настінний тримач, герметичний футляр. А також інструкція, вона докладно пояснює правила користування девайсом.

Зовнішній вигляд

Перше, що дивує після розпаковки — вага пристрою. Він дійсно легкий: усього лише 95 г. Навіть стандартний тюбик пасти зазвичай важить більше. Взагалі все сконструйовано так, аби було зручно возити у сумці. По-перше, впадає в око компактність: довжина 23.5 см, діаметр 2.3 см.

По-друге, — сучасний ергономічний дизайн. Обтічної форми корпус виконано із приємного на дотик пластику, який не ковзає у руці під час чищення, навіть коли поверхня мокра. Единий елемент управління — кругла кнопка — розмістився в передній частині. Нею Оклін вмикається, вимикається та налаштовується.

Дорожній кейс так само мінімалістичний. В ньому передбачено відділення для самої електрощітки та для однієї насадки. А от дизайн тримача досить впізнаваний завдяки двом декоративним листочкам. Виконаний в еко-стилі, він має вигляд круглого блоку та кріпиться на стіну за допомогою клейової основи.

Кольорова гама цієї моделі дуже природна, приглушена. До нас на огляд потрапили дві версії — біла та зелена. Спокійні, гармонійні кольори чудово виглядають у ванній кімнаті, не дратують зайвими деталями.

Для кого цей девайс?

Oclean Air 2T призначена для дорослих. Точніше, її можливо використовувати від 12 років. При цьому управління настільки просте та інтуїтивне, що молодша дитина теж впорається (обов’язково — під контролем дорослих). Також виробник рекомендує перед використанням обов’язково проконсультуватися зі стоматологом, якщо у вас підвищена чутливість зубів, наявні захворювання ротової порожнини, ви проходите лікування, маєте протези тощо.

За рахунок легкості, високої автономності та додаткових аксесуарів, девайс підійде користувачам, які часто бувають у поїздках. До того ж, не забуваємо про зручний кейс, який вміщує щітку й голівку. Нею зручно користуватись у відрядженні, на відпочинку, в потязі тощо.

Як працює звукова електрощітка

В основі її роботи — технологія Sonic. У корпус вбудовано мініатюрний генератор високочастотних хвиль. Якщо двигун створює механічні вібрації, то цей генератор продукує звукові коливання. Разом із вібраціями мотора вони передаються щетинкам на голівці. Звукова технологія дозволяє підсилити роботу двигуна та підвищити інтенсивність рухів.

Саме тому звукова електрична щітка значно краще видаляє наліт та пігментацію, ніж звичайна. А ще — здатна прочистити важкодоступні міжзубні проміжки.

Чому Oclean Air 2T — найтихіша електрощітка?

По-перше, як і в інших пристроях бренду, у цій лінійці реалізовано технологію Maglev. Це запатентований безщітковий двигун, який працює за принципом магнітної левітації. Втрати енергії у таких моделях мінімальні, тож вся вона передається на щетинки. Саме тому інтенсивність обертів вища у порівнянні зі звичайними моторами. Конкретно у цієї щітки вона складає 80000 коливань на хвилину або 40000 обертів на хвилину. Відповідно, за рахунок зменшення механічної взаємодії деталей, зменшується рівень шуму.

По-друге, попри легкість, тут є сучасна система шумозаглушення. В результаті у інтенсивному режимі гаджет працює не голосніше за 37 дБ. Для порівняння, рівень шуму, коли ми голосно шепочемо, складає приблизно 40 дБ.

Управління

Тут все максимально просто — все керування відбувається через одну круглу кнопку:

  • Щоб увімкнути чи вимкнути щітку, робимо короткий натиск.
  • Для перемикання між двома режимами, необхідне тривале натискання.

Екрану, який показує зони чищення та іншу інформацію тут немає, великої кількості режимів теж. Схоже, саме це і дозволило виробнику знизити вартість пристрою. Хоча комусь такий мінімалізм навіть сподобається.

Докладно про режими

Їх тут усього два. Кожний розрахований на 2 хвилини роботи:

  1. Sunrise Soothing — ранковий або делікатний, він означає середню інтенсивність вібрацій та призначений для легкого чищення. Це режим за замовчуванням, тобто вмикається за першого користування.
  2. Sunset Clearout— вечірній, передбачає більш інтенсивні вібрації. Його варто використовувати для ретельного очищення ротової порожнини.

Як бути, якщо під час чищення відволікаєшся, а сеанс вже закінчився? У такому випадку повторно натискаємо на кнопку в необхідному режимі. А завершивши, вимикаємо коротким натисканням.

Фішки серії

Комфортні щетинки

В електрощітки 1 стандартна насадка овальної форми. Якщо нею буде користуватись вся родина, можна придбати цілий сет, вибравши необхідний тип та жорсткість. Звісно, варто використовувати лише оригінальні аксесуари. З одного боку на голівці групами розташовані щетинки DuPont середньої жорсткості. Вони мають різну висоту, а деякі розташовані під кутом. Виконані з безпечного полімеру, на дотик дуже гладенькі. Головне, коли чистиш зуби, не виникає неприємних відчуттів. На зворотній стороні — ребриста поверхня для очищення язика.

Таймер

За відсутності великої кількості режимів, таймер, що називається, «вирішує». Весь сеанс займає ті самі 2 хвилини, які рекомендують стоматологи. Умовно ділимо кожну щелепу на дві частини — ліва половинка й права, усього 4 зони. Інтервал — по 30 секунд на кожну. Після чергових 30 секунд отримуємо звуковий сигнал. Просто й зручно.

Процес використання

  1. Вставляємо головку щітки у корпус. Тут є важливий момент — виробник передбачив маленький зазор, 0.5 мм. Він необхідний для того, щоб насадка могла вільно рухатись. Візуально зазор майже непомітний.
  2. Натискаємо кнопку живлення та запускаємо зубну щітку.
  3. Вибираємо режим — делікатний ранковий або інтенсивний вечірній.
  4. Наносимо невелику кількість пасти.
  5. Поміщаємо щетинки до ротової порожнини та вмикаємо девайс. Саме в такому порядку, інакше паста буде розбризкуватись.
  6. Тримаємо під кутом 45 градусів до зубів та рухаємо вздовж лінії ясен. Тут важливо не тиснути надто сильно.
  7. Прислухаємось до таймера і змінюємо зону після кожного нагадування.
  8. Закінчивши сеанс, залишається лише прополоскати водою та помістити щітку у тримач.

Догляд за щіткою

Що приємно, корпус не тільки протирається, а миється у проточній воді. До речі, в душ також можна, головне, аби отвір для кабелю живлення був закритий. Однозначно, вологозахист рівня IPX7 — зручна фішка. Зарядну станцію періодично рекомендується очищати від пилу та бризків.

Автономність та зарядка

Гаджет отримав сучасну літій-іонну батарею ємність 80 мАч. Вона витримує 30 днів регулярного використання на одному заряді. Тут дуже корисним виявився індикатор стану акумулятора — він загоряється червоним та блимає, коли заряд необхідно поповнити. А заряджений пристрій світиться білим.

Кільцевий зарядний інтерфейс та зарядка через USB Type-A доволі комфортні у використанні. Великий плюс — магніт у самій зарядці, завдяки йому пристрій легко ставити на базу. 3.5 години — і знов готовий до роботи.

Переваги та недоліки

Користуючись щіткою більше двох тижнів, про неї можна зробити такі висновки:

  • Тиха — не дратує зранку гудінням мотора.
  • Легка — не обтяжує руку і косметичку.
  • Все необхідне для зручного користування вже входить в комплект — футляр, зарядна база, тримач.
  • Швидко заряджається — усього лише за 3.5 години.

Щодо тих характеристик, які умовно відносяться до недоліків, виділимо наступні:

  • Немає дисплею.
  • Відсутній індикатор зношування щетини.
  • 2 режими. Хоча, це не недолік, а, скоріше, особливість. Адже багатьом їх цілком вистачає.
  • Не синхронізується зі смартфоном.

Отже, приємна вартість щітки обумовлена відсутністю екрану та обмеженою кількістю налаштувань. Зате на комфорті не зекономили — є потужний двигун, кріплення, зручна зарядна база, ще й дорожній кейс.

З огляду на такі особливості купити Oclean Air 2T точно варто поціновувачам мінімалізму у повсякденному житті. А ще тим, хто багато їздить, чи то у відрядження, чи по роботі. Можна не відмовлятись від звичного догляду, де б ти не знаходився.

Відео-огляд електричної зубної щітки Oclean X Pro

Безкоштовна доставка
Захищений платіж
Гарантія 2 роки
Повернення протягом 30 днів