Your Cart

KELVIN SKI HELMET - with ASTM Certified Safety
Black / L 22-24 inches
$49.00
KELVIN SKI HELMET - with ASTM Certified Safety
Black / L 22-24 inches
$49.00

You may also like

REPLACEMENT LENS BASIC - For Goggles Pro Series - 20+ Different Lens - 100% UV400 Protection
$59.99 USD
$24.99 USD
Add
REPLACEMENT LENS BASIC - For Goggles Pro Series - 20+ Different Lens - 100% UV400 Protection
$59.99 USD
$24.99 USD
Add
REPLACEMENT LENS BASIC - For Goggles Pro Series - 20+ Different Lens - 100% UV400 Protection
$59.99 USD
$24.99 USD
Add
REPLACEMENT LENS BASIC - For Goggles Pro Series - 20+ Different Lens - 100% UV400 Protection
$59.99 USD
$24.99 USD
Add
REPLACEMENT LENS BASIC - For Goggles Pro Series - 20+ Different Lens - 100% UV400 Protection
$59.99 USD
$24.99 USD
Add
Subtotal $424.99 USD

Як часто міняти зубну щітку

Сучасні зубні щітки напрочуд ефективні та довговічні: і традиційні ручні, й електричні. Якісний пластик та силікон, щетинки з міцного матеріалу — здається, вони взагалі не зношуються.

Але засіб особистої гігієни треба періодично замінювати. Чи насадку, якщо мова йде про електронну версію. Розбираємось, чому це так важливо та як правильно підібрати цей інструмент.

Зміст

1. Особливості мікрофлори ротової порожнини.

2. Наслідки несвоєчасної заміни щітки.

3. Як часто міняти зубну щітку?

4. Особливості вибору будь-якої щітки.

  • Жорсткість щетини.
  • Матеріал щетинок.
  • Ергономічність та дизайн.

5. Особливості вибору електрощітки.

6. Електрична чи ручна: що краще?

7. Інші важливі нюанси.

8. Короткий висновок: 5 простих кроків до здоров’я зубів та ясен

Особливості мікрофлори ротової порожнини

Ротова порожнина — ідеальне місце для розвитку бактерій, вірусів, різноманітних інфекцій. Тепло, вологість та залишки їжі дуже цьому сприяють. Треба розуміти, що певний рівень мікроорганізмів, у тому числі шкідливих, постійно присутній в організмі: це цілком природно. Головне, не перевищити цей рівень неправильним доглядом.

Справа в тому, що під час чищення щітка контактує ще й з яснами, язиком та слизовою оболонкою, збираючи на себе частину шкідливих бактерій. Поступово вони накопичуються на поверхні щетинок, а також на зворотній стороні голівки, де зазвичай розташовується силіконова вставка для очищення язика.

Наслідки несвоєчасної заміни щітки

В такому середовищі про здоров’я не може бути й мови. Навіть якщо в людини високий імунітет, постійний вплив шкідливих мікроорганізмів здатний його знизити: на місцевому рівні та на загальному.

По-перше, бактерії призводять до запалення м’яких тканин, появи карієсу та зубного каменю. По-друге, через слизову оболонку в організм потрапляють різноманітні вірусні інфекції: від грипу до кору, дифтерії та туберкульозу. Таким чином, несвоєчасна заміна може призвести до дуже серйозних захворювань.

Як часто міняти зубну щітку

Уявіть, що вона у вас нова. Перший-другий тижні користування це доволі чистий та безпечний інструмент особистої гігієни. Але з часом бактерій стає більше: старі розвиваються, а нові продовжують потрапляти ззовні. Додайте сюди вплив вологого середовища у ванній кімнаті. В результаті, після 12–16 тижнів на щітці збирається до 100 млн. бактерій, згідно досліджень.

Саме цей строк є критичним. 3-4 місяці, в залежності від вашого способу очищення та гігієнічних звичок — оптимальний термін використання щітки. Після цього рівень забруднення стає надто високим, тож може провокувати вищезгадані проблеми.

Особливості вибору будь-якої щітки

Електрична зубна щітка

Перш за все, інструмент має бути функціональним: видаляти зубний наліт, камінь, очищувати лінію вздовж ясен та між’ясенні проміжки. До того ж, важлива зручність — наскільки комфортно тримати в руці та користуватись. Незалежно від того, електрична чи ручна модель вам до вподоби, є спільні характеристики, яким варто приділити увагу при виборі:

  • Жорсткість.
  • Матеріал щетини.
  • Ергономічність та дизайн.

Жорсткість

У сучасних ручних та електронних версій цей параметр можна підібрати індивідуально. Зазвичай жорсткість щетинок ранжується наступним чином:

  • ​​Ультрам’яка – ніжні, тонкі, делікатні, вони підходять для дітей з молочними зубами, а також для дорослих з сильно підвищеною чутливістю ясен або захворюваннями ротової порожнини. 
  • М’яка — оптимально для чутливих зубів, коли захворювань ясен немає, наявна лише легка кровоточивість.
  • Середня — стандартний вибір за відсутності яскраво виражених проблем із зубами.
  • Жорстка — рекомендується для видалення пігментації від чаю, кави або сигарет.
  • Ультражорстка — призначена для очищення знімних протезів, інших ортодонтичних механізмів.

Матеріал щетинок

Він має бути синтетичним, навіть у ручних моделях. Натуральна щетина утримує на собі найбільше бактерій, адже вона має трубчасту структуру, пусту всередині. Саме тому стоматологи не рекомендують використовувати її взагалі.

Сучасні матеріали мають цілісну будову, гладеньку поверхню та більш безпечні для здоров’я. Стандартом якості у цій сфері вважаються щетинки компанії DuPont — провідного виробника у сфері хімічної промисловості. Саме DuPont використовують у топових електронних щітках, на зразок Oclean X Pro Digital. В них ідеально відполірована поверхня, закруглені кінчики, а сам матеріал має антибактеріальні властивості. Тонкі та міцні, вони не просто якісно вичищають наліт, а й не дозволяють бактеріям накопичуватись. Завдяки цьому насадки можна використовувати не 3, а до 4-х місяців.

Ергономічність та дизайн

Зубна щітка — це те, що ми кожного дня тримаємо в руках, тож вона має бути зручною. Переконайтесь, що вона не навантажує зап’ястя та не ковзає під час чищення. Розмір голівки не має перевищувати 2-3 зуби, інакше маневрувати буде незручно. Також не забувайте про візуальну складову: естетика також важлива.

На цьому всі нюанси покупки звичайної моделі закінчуються. А от для електричної є ще кілька цікавих нюансів.

Особливості вибору електричної щітки

Електричні моделі бувають трьох типів:

  • Механічні — вібрації відбуваються за рахунок обертів двигуна. При цьому голівка насадки вібрує, виконуючи обертальні чи поступальні рухи. Це простий та доступний девайс, проте, він не рекомендується, якщо ясна дуже чутливі.
  • Звукові — в таких моделях є вбудований генератор звукових хвиль, який створює ще інтенсивніші коливання. За рахунок звукових коливань утворюється дрібна піна з пасти, вона добре проникає у вузькі щілини та полегшує видалення нальоту. А висока інтенсивність вібрацій підсилює цей ефект.
  • Ультразвукові — ще активніші ультразвукові хвилі вичищають навіть під’ясенні кишені. Ультразвук напрочуд добре змагається з нальотом, але вимагає уваги, якщо ви носите брекети, протези чи маєте пломби.

Основні параметри, які слід врахувати при виборі:

  • Інтенсивність вібрацій.
  • Кількість режимів.
  • Наявність таймера.
  • Контроль чищення.
  • Час автономної роботи.
  • Вологозахист.
  • Управління.
  • Синхронізація зі смартфоном.
  • Система зберігання — кріплення на стіну чи підставка.

Електрична чи ручна: що краще?

Звісно, це питання звички та індивідуальної зручності. Переваги традиційної щітки — це простота використання, відсутність необхідності заряджати та бюджетна вартість.

Проте, електронні девайси давно довели свою ефективність:

  • У порівнянні з традиційними, вони краще видаляють наліт, особливо стійкий, який не під силу звичайним моделям.
  • Позбавляють емаль пігментації від чаю, кави, тютюну тощо.
  • Лагідні до ясен, у деяких моделей навіть є функція масажу. Це дозволяє поступово знизити чутливість.
  • Покращують ваш стиль чищення — за допомогою таймера, системи контролю зон, підказок та мотивуючих нагород.
  • Зменшують кількість використання пасти.
  • З ними не треба міняти весь комплект, а тільки насадки. Ви можете придбати набір голівок, щоб користуватись одним гаджетом всією родиною. Також зручно мати кілька насадок для різних завдань — для чищення емалі, під’ясенних кишень, масажу ясен.

Інші важливі нюанси

Справа не лише у якості щітки, а й у тому, як ви її зберігаєте. Пам’ятаєте, ми говорили про вплив середовища на чистоту щетинок? Потрібно сухе місце з хорошою вентиляцією. А ще — безпечна відстань від іншої сантехніки, якщо санвузол суміщений.

Наступна важлива деталь — індивідуальний підхід до використання. Іншими словами, можна взяти топовий гаджет і зіпсувати собі ясна або пломби. Або вибраного догляду може бути недостатньо та додатково потрібен іригатор. Тому завжди зважайте на особливості свого здоров’я, читайте інструкцію користувача, а за будь-яких сумнівів краще проконсультуватись із лікарем.

Короткий висновок: 5 простих кроків до здоров’я зубів та ясен

У питанні гігієни важлива кожна деталь. Отже, щоб, убезпечити себе від захворювань та частих походів до стоматолога, варто зробити 5 простих речей і надалі дотримуватись їх:

  1. Підберіть собі правильну щітку. Комфортну, практичну, гарну, яка дійсно дбає про зуби та подобається вам. 
  2. Міняйте насадки чи щітку раз на 3-4 місяці.
  3. Зберігайте засоби гігієни всіх членів родини окремо один від одного, у сухому місці з хорошою вентиляцією.
  4. Використовуйте додаткові засоби очищення для рота — іригатор, ополіскувач, а для самого девайсу — спеціальний УФ-санітайзер.
  5. І головне. Спробуйте ставитись до процедури чищення не як до нудної рутини, а як до ритуалу турботи про себе. Адже з таким підходом не лише результат кращий, а й сам процес приємніший.
Безкоштовна доставка
Захищений платіж
Гарантія 2 роки
Повернення протягом 30 днів