Як правильно зберігати електричну зубну щітку

Дбайливо підібрана та якісна електрощітка прослужить довго, якщо використовується та зберігається відповідним чином. Здавалось би, тут все просто, але є деякі нюанси, які відрізняють її від звичайної ручної щітки. Тому сьогодні розбираємось, як правильно зберігати електричну зубну щітку, щоб вона довго радувала вас ідеальним станом та хорошими результатами.

Зберігання у ванній кімнаті

Більшу частину часу електрощітка знаходиться саме там. Ванна кімната — місце, де відбувається постійний контакт з водою, а вологість підвищена. Саме тому електричні зубні щітки Oclean мають захист від вологи IPX7:

  • Їх можна мити під краном.
  • Зручно приймати душ або ванну, поки чистите зуби.
  • Падіння у воду теж не викликає проблем.

При цьому важливо, щоб вода не знаходилася на щітці постійно. Але про все по черзі.

Основні правила зберігання щітки

  1. Після чищення ретельно промийте насадку та видаліть зі щетинок залишки їжі та зубної пасти.
  2. Струсіть зайву вологу зі щетинок, можна навіть зняти її серветкою.
  3. За необхідності протріть корпус.
  4. Встановіть пристрій вертикально — на зарядну станцію або тримач.

Використовуйте стерилізатор

Волога ванна кімната — ідеальне середовище для розвитку шкідливих мікроорганізмів. Невидимі оку, вони можуть викликати серйозні захворювання ротової порожнини. Позбутись їх допоможе УФ-стерилізатор. Компактний сучасний пристрій кріпиться на стіну і вміщує одночасно до 5 щіток чи наконечників. 

Він знищує до 99% бактерій, вірусів та мікроорганізмів. Вбудований акумулятор живить маленький ультрафіолетовий випромінювач, який генерує UVC — короткі ультрафіолетові промені з високою енергією фотонів. Ця енергія руйнує структуру ДНК або РНК вірусів та бактерій.

Використовувати такий очищувач дуже просто. Для цього необхідно вставити девайс чи наконечник в отвір та запустити сеанс. Обробка відбувається швидко. Наприклад, дезінфікуючий пристрій для зубних щіток Oclean працює у двох режимах: 2 хвилини та 6 хвилин. Причому, двохвилинний режим працює автоматично, не потрібно навіть натискати кнопку. Просто розміщуємо насадку — і раз на 6 годин вона автоматично стерилізується. 6-хвилинний режим запускається за допомогою канатика, за який треба потягнути.

Дезінфікуючий стерилізатор для зубних щіток Oclaen S1

Замінюйте насадки вчасно

Щоб наконечники завжди були в ідеальному стані, змінюйте їх кожні 3-6 місяців. По-перше, за цей час вони зношуються, по-друге, так ви зможете запобігти скупченню бактерій. У деяких моделях щетинки змінюють колір, коли настає час заміни. А ще ви можете змінити, наприклад, м’яку щетину на жорсткішу або купити насадки для електрощітки на всю родину.

Слідкуйте за зарядом

Батарея — один з найважливіших елементів електрощіток. Вона має бути завжди сухою та вчасно зарядженою, тоді все працюватиме стабільно та без сюрпризів. Це нескладно, адже зазвичай у сучасних пристроїв для відстеження рівня заряду є індикатор. А розумна зубна щітка на кшталт Oclean X Pro Digital сама попередить вас, що настав час зарядки.

Як зберігати зубну щітку в дорозі

Коли ви подорожуєте, ви можете взяти улюблений девайс із собою. Сучасні моделі важать небагато та довго тримають заряд, тож це досить зручно. Особливо, коли в комплекті передбачено дорожній футляр. Наприклад, у X Pro Digital це вишуканий кейс у класичному стилі із застібкою, а в Air 2T — компактний та мінімалістичний з легкого пластику. Важливий момент: перед тим, як покласти пристрій у чохол, повністю висушуйте його.

Висновки

Отже, щоб електрощітка працювала довго та ефективно на користь вашого здоров’я, їй потрібен правильний догляд та зберігання. У попередніх статтях ми вже розповідали, як чистити зубну щітку, а зі зберіганням все ще простіше. Головне, щоб на електронні частини не потрапляла вода, а щетинки були вчасно висушені. Ну а найкращий спосіб — зберігати насадки у санітайзері: там вони ще й очищуються УФ-випромінюванням.

Безкоштовна доставка
Захищений платіж
Гарантія 2 роки
Повернення протягом 30 днів